De waarde van uw woning weten? Bel dan06-41225684voor een vrijblijvende waardebepaling.
Wilt u ook een vrijblijvend gesprek over uw woonwensen? Bel dan 06-41225684

Telefoon: 0641 225684

Vorige | Volgende

Rijksweg 6-6A-8 Margraten

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is verkocht

Omschrijving

HOEVE DOBBELSTEIJN, RIJKSWEG 6, 6A, 8 IN MARGRATENIn het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland, op slechts 7 kilometer van Maastricht, wacht de monumentale carré-hoeve "Hoeve Dobbelsteijn' op nieuwe eigenaren die aan de rijke historie een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen. Oorspronkelijk gebouwd in 1700, maar met fundamenten die teruggaan naar het midden van de 15e eeuw.De hoeve is thans verdeeld in drie woningen, een grote binnenplaats, een garage en diverse stallen op een perceel van 1.074m2. Optioneel is de huisweide van 4.103 m2 met monumentale schuur en verbinding met het achterland te koop. Het vigerende bestemmingsplan biedt uitgebreide mogelijkheden: magnifiek wonen is mogelijk, desgewenst met mantelzorg, aan huis gebonden beroepen en agrarische activiteiten die van ondergeschikte betekenis zijn. Verblijfsrecreatie is echter ook mogelijk, zoals vakantie-appartementen en Bed & Breakfast. Maar wellness, cultuur, educatie en sociale toepassingen zijn ook mogelijk.

In de combinatie van hoeve en schuur zijn liefst 5 wooneenheden toegestaan binnen het geldende bestemmingsplan.Hoeve Dobbelsteijn staat op een absolute zichtlocatie langs de Rijksweg, op loopafstand van het dorpscentrum met al zijn voorzieningen. Zo vindt u in het dorp een basisschool, BSO, kinderopvang, medische voorzieningen, een supermarkt, diverse winkels en meerdere horecavoorzieningen. Margraten is daarnaast een aantrekkelijk dorp voor toeristen: wandelaars en fietsers weten de weg goed te vinden vanwege de strategische ligging ten opzichte van Maastricht, Valkenburg, Aken en het vijf sterren Heuvellandschap. In het glooiende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.Historie:

"Hoeve Dobbelsteijn" heeft een rijke historie en vanwege de hoge cultuurhistorische waarde aangemerkt als Rijksmonument als laathof van Neubourg en de belangrijkste laathof van Margraten. De woningen in het complex zijn gemoderniseerd, de boerderij ademt nog de sfeer van weleer uit.Het algehele onderhoud van de woningen is redelijk tot goed, de bouwkundige staat van de stallen is matig en het casco heeft achterstallig onderhoud.Enkele cijfers:

- Oorspronkelijk gebouwd in 1700 op fundamenten uit de 15e eeuw, decennia gebruikt als agrarisch bedrijf

- Inhoud van de woningen: ca. 990m3

- Woonoppervlakte van de woningen: ca. 300m2

- Perceel: 1074m2 (optioneel uit te breiden met een huisweide van 4103m2 en grote schuur van 30 x 10,92 mtr)

- Inhoud van de lage stallen langs de Rijksweg: ca. 1.000m3 (inpandig ca. 4 x 37,3 mtr)

- Inhoud garage: ca. 390m3

- (optioneel: weiland en monumentale schuur: inpandig 30 x 10,92 mtr, goothoogte 7 mtr, nokhoogte 11,2 mtr)Is uw interesse gewekt? Zoekt u een woning met veel leefruimte of een combinatie wonen/werken? Of bent u een belegger cq. investeerder die weet dat dit soort hoeves steeds schaarser worden? Tijdens een persoonlijk gesprek informeren wij u graag verder over dit unieke aanbod.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Hoofdbestemming
overige
Functies
overige
Aanvaarding
in overleg

Details

Waardering binnen
goed
Waardering buiten
goed
Bouwjaar
1600
Bouwperiode
tot 1906
In aanbouw
nee
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Rijksweg 6-6A-8 Margraten

naar Rijksweg 6-6A-8 Margraten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object