De waarde van uw woning weten? Bel dan06-41225684voor een vrijblijvende waardebepaling.
Wilt u ook een vrijblijvend gesprek over uw woonwensen? Bel dan 06-41225684

Telefoon: 0641 225684

Vorige | Volgende

Rijksweg 8 Margraten

Bewaar object
Deze woning is verkocht

OmschrijvingHOEVE DOBBELSTEIJN, RIJKSWEG 6, 6A, 8 IN MARGRATENIn het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland, op slechts 7 kilometer van Maastricht, wacht de monumentale carré-hoeve "Hoeve Dobbelsteijn' op nieuwe eigenaren die aan de rijke historie een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen. Oorspronkelijk gebouwd in 1700, maar met fundamenten die teruggaan naar het midden van de 15e eeuw.De hoeve is thans verdeeld in drie woningen, een grote binnenplaats, een garage en diverse stallen op een perceel van 1.074m2. Optioneel is de huisweide van 4.103 m2 met monumentale schuur en verbinding met het achterland te koop. Het vigerende bestemmingsplan biedt uitgebreide mogelijkheden: magnifiek wonen is mogelijk, desgewenst met mantelzorg, aan huis gebonden beroepen en agrarische activiteiten die van ondergeschikte betekenis zijn. Verblijfsrecreatie is echter ook mogelijk, zoals vakantie-appartementen en Bed & Breakfast. Maar wellness, cultuur, educatie en sociale toepassingen zijn ook mogelijk.Hoeve Dobbelsteijn staat op een absolute zichtlocatie langs de Rijksweg, op loopafstand van het dorpscentrum met al zijn voorzieningen. Zo vindt u in het dorp een basisschool, BSO, kinderopvang, medische voorzieningen, een supermarkt, diverse winkels en meerdere horecavoorzieningen. Margraten is daarnaast een aantrekkelijk dorp voor toeristen: wandelaars en fietsers weten de weg goed te vinden vanwege de strategische ligging ten opzichte van Maastricht, Valkenburg, Aken en het vijf sterren Heuvellandschap. In het glooiende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.Historie:

"Hoeve Dobbelsteijn" heeft een rijke historie en vanwege de hoge cultuurhistorische waarde aangemerkt als Rijksmonument als laathof van Neubourg en de belangrijkste laathof van Margraten. De woningen in het complex zijn gemoderniseerd, de boerderij ademt nog de sfeer van weleer uit.Het algehele onderhoud van de woningen is redelijk tot goed, de bouwkundige staat van de stallen is matig en het casco heeft achterstallig onderhoud.Enkele cijfers:

- Oorspronkelijk gebouwd in 1700 op fundamenten uit de 15e eeuw, decennia gebruikt als agrarisch bedrijf

- Inhoud van de woningen: ca. 990m3

- Woonoppervlakte van de woningen: ca. 300m2

- Perceel: 1074m2 (optioneel uit te breiden met een huisweide van 4103m2 en grote schuur van 30 x 10,92 mtr)

- Inhoud van de lage stallen langs de Rijksweg: ca. 1.000m3 (inpandig ca. 4 x 37,3 mtr)

- Inhoud garage: ca. 390m3

- (optioneel: weiland en monumentale schuur: inpandig 30 x 10,92 mtr, goothoogte 7 mtr, nokhoogte 11,2 mtr)Is uw interesse gewekt? Zoekt u een woning met veel leefruimte of een combinatie wonen/werken? Of bent u een belegger cq. investeerder die weet dat dit soort hoeves steeds schaarser worden? Tijdens een persoonlijk gesprek informeren wij u graag verder over dit unieke aanbod.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
halfvrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1600
In aanbouw
nee
Bouwperiode
tot 1906

Details

Ligging
aan drukke weg
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
300 m²
Inhoud
990 m³

Indeling

Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
4
Aantal etages
4
Keuken type
woonkeuken
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Rijksweg 8 Margraten

naar Rijksweg 8 Margraten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object